INDEX    UUTISIA    MEISTÄ    PENTUJA    PENTUEET    KOIRAMME    GALLERIA    MUISTOISSAMME    LINKIT    VIERASKIRJA

 


 

K E N N E L   A U R R A   S I N G
Marika & Vili Lehtonen
Mansikka-aho 4
49570 KANNUSJÄRVI
FINLAND
GSM +358 (0)50 573 3046
marika.lehtonen (at) aurrasing.eu
kennel.aurrasing (at) gmail.com

 
 
 
BLACK-PENTUEEN PÄIVÄKIRJA
 
 
30.7.2010
Raisa-äippä lähti eilen kotiin. Eipä tuntunut olevan kauhean pahoillaan kun pääsi lepäämään pentujen jäljiltä ;). Säätkin muuttui vihdoin inhimillisiksi kun asteet putosi noin kymmenellä. Lapset, niin ihmis kuin koira sellaiset, syövät paremmin ja jaksavat temmeltää ja tutkia maailmaakin enemmän. Menneenä torstaina käytiin pentutarkastuksessa ja sirutuksessa. Koko köörillä kaikki ok :). Enää muutama päivä ja naperoiset lähtevät omiin koteihinsa. On siis aika sulkea tämä pentupäiväkirja, onnea jo näin etukäteen jokaiselle uudelle pennun omistajalle ja paljon onnea tulevaan!
Tässä vielä kuvia viime päivien elosta.
 
 
 
 
 
 
 
 
22.7.2010
Niinhän siinä taas on käynyt, ettei niitä poseerauskuvia ole vieläkään tarjolla, tässä siis kaikennäköisiä kuvatuksia pentujen ulkoiluista. Edelleen suurin osa vuorokaudesta päästään viettämään ulkona, kiitos jatkuvien hienojen säiden. Raisa viihtyy jo paremmin ihan muissa kuvioissa kuin imettämässä pentuja. Neljä naskalihammasta kun kerran-muutaman päivässä iskee kiinni Raisan tisuihin, on ilme myös sen mukainen. Raisa jopa ajoittain ajaa pentuja pois tisseiltään, eikä voi moittia ;). Sitä myöten myös pennut syövät kiinteää tosi ahneesti. Nyt saa jo Kaukon lisäksi myös Santra käydä pentuja nujuuttamassa ja hoivaamassa, tästäkin näkee että vaikka Raisa edelleen on tarkka mamma jälkikasvunsa päältä, alkaa ote jo irrota. Meidän oman lauman kasvettua Ellalla, on pennuilla yksi vähän isompikin leikkikaveri. Ja hyvin nuo leikkivätkin. Puutun peliin jos Ellan leikki alkaa mennä liian rajuksi. Kokoahan on enemmän kun neito on näitä nappuloita kuitenkin 3 viikkoa vanhempi. Pentu lauma on kyllä väliin tosi vahdittava kun leviävät pitkin poikin joka ilman suuntaan. Vaan näinhän sitä maailmaan tutustutaan :). Pian on myös sirutuksen ja pentutarkastuksen aika. Niin ja nyt kun viimeinenkin tyttö sai oman kotinsa, muuttui myös yksi nimi. Eli alkuperäisen Paint It Black:n sijaan isommasta neitosesta tulee Black Jewel.
 
 
 
 
 
 
 
12.7.2010
Aika kuluu kuin siivillä, pennut ovat jo 4 viikkoa vanhoja ja todella tomeria natiaisia. Ja koskapa minulla on ollut tätä ennen kolme pentuetta putkeen joissa on ollut vain yhdestä kahteen pentua, on jälleen muistunut mieleen kuinka paljon enemmän työtä 4 pentua vaatii verrattuna edeltäneisiin "mini"pentueisiin. Aika ei todellakaan käy pitkäksi :). Raisa kuitenkin on mitä huolellisin äiti ja useinmiten ei esimerkiksi kakkoja ehdi edes nähdä, siksi nopeasti äippä hoitaa siivous puolen. Toisaalta kun sää on jatkanut suosimistaan, ollaan niin paljon ulkona ettei sisälle kauheasti ehdi siivottavaa kertyä. Pentuja on pystynyt pitämään ulkona ihan päivittäin ja aamusta iltaan.
Kauko saa jo käydä pentujen kanssa vähän telmimässä, mutta mummokoira joka kovin haluaisi hoitaa sijaisemon virkaa, ei Raisan mielestä ole vielä kauhean tervetullut pentujen lähelle. Santra fiksuna tietysti väistää, mutta heti kun Raisa lähtee omille teilleen, käyttää mummo kyllä heti tilanteen hyödykseen ja onnellisena pesee pentujen pyllyjä ja korvia :).
Tässä taas tuoreempia otoksia lapsukaisista. Seuraavalla kerralla ehkä jo luvassa jonkun asteisia poseerausyritelmiä ;).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4.7.2010
"So much to do, so little time."
Taas on siis päivitykset viivästyneet. Vaikka meidän perhe on ns. lomilla (lasten kaikki jutut on taas vähäksi aikaa seis), tuntuu siltä että aika ei silti riitä mihinkään... no, ehkä nuo todella kauniit ilmatkin hieman houkuttaa viettämään aikaa ulkona sensijaan että jaksaisi istua edes hetkeä tietokoneella päivityksiä tekemässä ;D.
Pennut täyttävät huomenna 3 viikkoa. Silmät on koko köörillä olleet auki viikon verran ja heti kun silmät aukesivat, alkoi koko lauma myös tepastella ahkeraan kaikilla neljällä jalalla ja jopa huomattavan sujuvasti! Kiinteää alettiin syömään nyt viikonlopun aikana. Syy tähän sekin, että nelikko onnistui pumppaamaan emäänsä melko tehokkaasti ja tuntui ettei Raisa pysty syömään niin paljon, ettei itse laihtuisi laihtumistaan. Ja nälkähän tuolla köörillä olikin! Kiinteän ruokailu on ehkä hieman sottaista puuhaa (kupissa "uiminen" on kivaa ;D ), mutta kaikki alkoivat tosi innokkaasti matalasta kupista syömisen ja ruoka uppoaa tosi mainiosti. Pojat ovat selvästi kookkaampia ja laiskemman sorttisia ja tyytyvät näin edelleen enimmäkseen syömään ja nukkumaan, tytöt taasen jo nujuavatkin melkolailla paljon keskenään. Kaikki tutkivat innokkaana ympäristöään ja kun laatikon/aitauksen reunalle menee "pentu-pentua" hokemaan, lähtevät naperot lyllertämään kohti. Onneksi on lämpöiset ilmat, pennutkin voivat olla jo ulkona omassa aitauksessaan.
Nimet on tullut myös valittua. Ja koskapa näissä asioissa olen kovin ailahtelevainen, I-kirjaimen sijaan vaihtui nimi teemaksi "Black". Kuka kukin sitten tulee olemaan, päätetään myöhemmin. Pojat tulevat joka tapauksessa olemaan Blackjack & Black Celebration, tytöt Paint It Black & Black Hole Sun.
 
 
 
 
 
Iso poika
 
Pieni poika
 
Merkitön tyttö
 
Merkki tyttö
 
 
20.6.2010
Viikko on ollut aika kiireinen, päivitys on taas jäänyt vähän retuperälle. Minullahan oli tarkoitus lähteä Raisaa kätilöimään Saarijärvelle, ensimmäinen laskettu aika kun oli 15.6. No, ihan en ehtinyt. Maanantai aamuna 14.6. heräsin melkoaikaisin puhelimen sointiin, anoppi se siellä ilmoitteli että Raisalla oli jo täysi "rähinä" päällä ja saattoipa tuon kuullakin: takaa kuului ulvomista. Ulvominen näyttää olevan Raisan "tavaramerkki" avautumisvaiheessa. Eipä aikaakaan kun jo ensimmäinen poika oli maailmassa, painoa pallerolla 154 g. N. 10 minuutin kuluttua ensimmäisestä oli maailmassa jo toinenkin poika, painoa 176 g. Kolmas pentu, narttu 122 g, syntyi 20 minuutin kuluttua. Tässä vaiheessa uskoimme, että koko katras on maailmassa ja minä aloin tiedottaa ihmisiä. N. tunti ensimmäisen tytön syntymästä Peppi soitti ja ilmoitti, että kolmikko oli saanut vielä jatkoa toisen tytön verran, tälläkin painoa 122 g. Raisa hoiti koko synnytystouhun ammattilaisen ottein täysin omatoimisesti.
Nyt pennut ovat siis viikon ikäisiä ja emänsä kanssa muuttaneet meille jatkamaan kasvuaan. Koko katras komeasti yli kaksinkertaisti painonsa ensimmäisen viikon aikana ja ovat kaikki hyvin tyytyväistä naperolaumaa. Raisa osallistuu jo päivittäisille metsälenkeille hyvin mielellään, mutta tietysti takaisin tullessa on jo kiire pentusten luo. Itse lähden nyt tulevana torstaina vajaan viikon mittaiselle matkalle, joten uudempia kuvia ja kuulumisia on seuraavan kerran luvassa n. kahden viikon kuluttua. Silloin natiaisilla on jo luultavasti myös silmät auenneet ja ehkäpä nuo nimetkin alkaa silloin olla hallussa ;).
 
Emä ja uunituoreet lapsukaiset 14.6.
 
Naperot muutaman päivän ikäisinä 17.6.
 
 
9.6.2010
H-hetki lähestyy, enää n. viikko jäljellä laskettuun aikaan. Masun koko ja sen asukkien liike antaa osvittaa useammasta kuin yhdestä tai kahdesta pennusta, elämme nyt siis jo melkolailla jännittäviä aikoja. Pienoisten vastoinkäymisten vuoksi päädyttiin pikaratkaisulla että Raisa synnyttää pentunsa kotonaan Saarijärvellä. Näin ollen minä piakkoin matkustan Saarijärvelle hoitamaan kätilöinnin ja varmistamaan sen jälkeen parin päivän ajan, että kaikki sujuu ongelmitta. Aikanaan sitten pennut siirtyvät Raisan kanssa tänne meille. Iso kiitos Pepille että suostui tähän ratkaisuun :))!
Seuraavat kuvat sitten lienee saatavilla kunhan pennut ovat syntyneet ja minä palannut kotiin.
 
 
 
 
1.6.2010
Raisa senkun paisuu ja pullistuu. Ylhäältä katsottuna neito alkaa erehdyttävästi muistuttamaan jaloilla varustettua amerikkalaista jalkapalloa ;D. Lenkkeily on Raisalle tosi mieluisaa ja ruokahalu on niin suuri, että toinen mieluisa puuha on imuroida kaikki vähänkin syötäväksi kelpaava niin sisältä kuin ulkoakin. Ainut mikä ei enää ihan ongelmitta luonnistu on hyppääminen... kuten Peppi totesi: eipä olisi sitäkään päivää uskonut näkevänsä! Tässä muutama otos sunnuntailta kun vuorokausia on kertynyt 45.
 
 
 
 
24.5.2010
Masu kasvaa ja ruoka maistuu, siinäpä ne Raisan tärkeimmät kuulumiset :). Helteet vei veronsa, liikkuminen ei mammalle oikein maistunut ja ojassa piti käydä pötköttelemässä kesken postilaatikolla käynninkin! Tältä osin voi siis todeta, että onneksi säät on viilentyneet. Raisallakin siis menohalut parantuneet ja 10 km lenkin jälkeenkin on sitä mieltä, että kotiin ei vielä mennä.
Kuvissa on vuorokausia kertynyt 37, hyvin on todellakin pullat uunissa.
 
 
 
 
 
20.5.2010
Aika jälleen aloittaa pentupäiväkirja. Ja heti kärkeen tuli muutos, eli alkuperäisestä ajatuksesta nimetä pentue tietyn teeman mukaan päädyin vaihtamaan I -kirjaimeen.
Perjantaina 16.4. lähdin Emilia mukanani ajelemaan kohti Saarijärveä. Yövyimme siellä ja lauantai aamuna lähdimme Raisa mukanamme ajelemaan kohti Vuokattia. Meillä oli mökki, tai oikeammin paritalon puolikas, varattuna. Paikka oli tosi kiva ja kaikki mukavuudet löytyi mitä toivoa saattaa. Illalla sitten astuteltiin ensimmäisen kerran ja sunnuntaina aamulla toisen. Vuorokausia juoksun alkamisesta oli kertynyt 14 ja 15. Päivät näyttivät olevan ihan kohdillaan ja Ransu hoiti hommansa ammattilaisen ottein, molemmat astutukset sujuivat 100% priimasti. Sunnuntai aamun astutuksen jälkeen lähdimme sitten ajelemaan takaisin kotiin, Peppi tuli Hirvaskankaalta neitosen noutamaan että pääsimme mahdollisimman vähillä koukkauksilla ajamaan kotiin saakka. Kilometrejä kertyi kiitettävästi, kaikkiaan reilu 1200 kun menomatkalla poikettiin myös mummoa moikkaamassa Sonkajärvellä. Mitäpä sitä ei tekisi tämän harrastuksen eteen :).
Muutama viikko sitten alkoi Raisa voida pahoin, nisät kasvoivat ja neidolle uni maittoi selkeästi enemmän. Selvää oli, että tiinehän se neito on, mutta ultra päätettiin silti tehdä että saataisiin osviittaa pentujen lukumäärästä. Tällä päivämäärällä Raisa siis ultrattiin, toisessa kohdunsarvessa näkyi varmuudella yksi ja toisessa puolitoista pentua, eli tällä hetkellä odotellaan kolmea :). Nyt on ruokakin alkanut upota paremmin, josko pahoinvointi hellittäisi nyt otettaan. Tässä vielä muutaman päivän takaisia otoksia Raisan jo selvästi havaittavasta pentumasusta kun vuorokausia on takana 30: alalinja on jo täysin menetetty. Kiitos Peppi kuvista :).
 
 
 
 

INDEX    NEWS    ABOUT US    PUPPIES    LITTERS    OUR DOGS    GALLERY    IN MEMORIAM    LINKS    GUESTBOOK  

design © Petra Parviainen-Tohmo 2008  © MARIKA LEHTONEN/AURRA SING