INDEX    UUTISIA    MEISTÄ    PENTUJA    PENTUEET    KOIRAMME    GALLERIA    MUISTOISSAMME    LINKIT    VIERASKIRJA

 


 

K E N N E L   A U R R A   S I N G
Marika & Vili Lehtonen
Mansikka-aho 4
49570 KANNUSJÄRVI
FINLAND
GSM +358 (0)50 573 3046
marika.lehtonen (at) aurrasing.eu
kennel.aurrasing (at) gmail.com

 
 
 
E-PENTUEEN PÄIVÄKIRJA
 
 
 
30.12.2009
Joulukiireet painoi niin pahasti päälle, että taas jäi pentukirjan päivitys muutaman viikon ajalta ihan retuperälle. Ja nyt onkin tullut se päivä kun on aika sulkea pentupäiväkirja: Valma lähti tänään uuteen kotiinsa. Neito muutti muutaman kymmenen kilometrin päähän Millan ja Jussin hellään huomaan ja sai samalla "isoveljen", dobberi uroksen joka tottelee nimeä Cero.
Poseeraus kuvien ottaminen on ollut lähes mahdotonta. Eturaajojen eteenpäin työntyvä A-asento on korjaantunut, raajat on siirtyneet oikeille paikoilleen, ovat suorat ja liike muuttunut vakaaksi, mutta etumataluus tekee tällä hetkellä edustuskelpoisten poseerauskuvien saannin todella vaikeaksi. Maanantaina käytiin tekemässä pentutarkastus ja ottamassa siru (joka jouduttiinkin laittamaan kahteen otteeseen ensimmäisen pullahdettua takaisin ulos). Samalla ell teki neidolle motorisia testejä joissa totesi motoriikan olevan täysin kunnossa. Samalla kuvattiin ranka ja etuosa varmuuden vuoksi. Luusto kaikin puolin priima. Ell:n arvion mukaan etumataluuden pitäisi korjaantua iän ja liikunnan myötä, etuosa tarvitsee vielä voimaa ja lihaksia.
Kaiken vatkaamisen, pakkokuvaamisen ja tuplasirutusten jälkeenkin neidolla oli vain hauskaa ja eläinlääkärikin oli mitä mukavin ihminen ja ell asema tutkimisen arvoinen paikka. Olen todella tyytyväinen Valman upean välittömään ja rohkeaan luonteeseen ja tietysti myös kovin huojentunut rtg tuloksesta :))). Nyt on sitten tullut koettua tällainenkin "erikoisuus" kun uimaripentu. Iso kiitos edelleen kaikille joilta neuvoja ja faktaa asiasta sain, ilman niitä olisi ollut sormi suussa moneen otteeseen.
Onnea ja paljon kärsivällisyyttä Millalle, Jussille ja "isoveikalle" tämän pikku termiitin kanssa: Valmalla nimittäin vauhtia piisaa!
 
Valma 30.12.
Valma 22.12.
 
 
15.12.2009
Aikaa on taas saanut kulumaan kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan ja pentupäiväkirjan päivittäminen jäänyt hieman retuperälle. No parempi myöhään kun ei silloinkaan ;). Kyynärät oli n. viikko "kikkakolmosten" aloittamisesta vielä kovin ulkokierteiset ja etujalat kovin levällään ja tästä olin jälleen huolissani. Jälleen konsultointi soitto Eeva Rautalalle ja sain itseni hieman rauhoitettua antamaan pennulle vielä aikaa kehitykseen. Tilanne näyttää korjaantuvan etuosan suhteen aika hyvin omalla painollaan. Kyynärät on vieläkin ulkokierteiset, mutta jalat asettuu jo paremmin rungon alle oikealle paikalleen eikä ole enää niin kovin levällään. Ja vauhtia Elmalla, tai oikeastaan Valmalla ;)), piisaa enemmän kuin tarpeeksi. Viime viikon loppupuolella aloitetut ulkoilut tyssäsi ikävä kyllä näihin koviin pakkasiin, mutta koska Valma tulee muuttamaan aikataulullisten esteiden vuoksi sijoituskotiinsa vasta vuoden vaihteen jälkeen, on meillä vielä hyvää aikaa treenailla ulkoilua. Eiköhän tuo pakkanenkin tuosta pikapuoliin sen verran hellitä.
Valma on todella reipas ja avoin nappula, aivan ihana touhutyllerö. Ruoka maistuu ja neito haluaa olla kaiken aikaa ja kaikessa mukana. Venla leikittää lastaan hyvin ahkerasti ja silloin kun äippä ei jaksa, hoitaa Emilia pikkuprinsessa viihdyttämisen. Venla lähtee huomenna kotiinsa, ikävä tulee tätä super reipasta emokoiraa. Venla ehti viettää meillä aikaa lähes kolme kuukautta ja tuntuu ikäänkuin jo kuuluvan "kalustoon".
Uusia kuvia ei tällä erää paljon ole tarjolla, nämäkin muutamat hieman vanhoja, mutta poseeraus ja uudempia otoksia luvassa viikonloppuna.
 
Vili ja Valma 3.12.
Valma 2.12., kuvat Jussi Karhinen
 
 
 
29.11.2009
Jälleen on koettu ja opittu hieman uutta pienten vastoinkäymisten merkeissä. Menneenä maanantaina aloin tutkailemaan Elman rintakehää tarkemmalla otannalla ja totesin sen kovin latuskaiseksi. Neidosta oli hyvää vauhtia kehittymässä uimari. Puhelu ystävälleni Marja-Leenalle tuotti vinkin soittaa ell Eeva Rautalalle ja häneltä sainkin sitten mukavasti neuvoja joista ensimmäinen oli imettämisen rajoittaminen, emän painon pudottaminen ja normiruokaan siirtäminen, sekä pennun kiinteään ruokaan (eritoten jauhelihaan)siirtyminen hetimiten. Kuvailtuani Elmaa totesi ell että ei kuulosta kovin pahalta, raajat kun olivat ihan oikeassa asennossa ja etujalkojen päälle kyllä pyrki, mutta takajalat olivat vielä heikon oloiset. Ei siis tarvinnut alkaa rakentelemaan kävelyrännejä tai muita vastaavia. Sanomalehdet pissa-alueella vaihdettiin froteepyyhkeisiin paremmin pitävän alustan saavuttamiseksi, venta makuualusta vaihdettiin vähemmän upottavaan fleecepeittoon ja iltasella telkkua katsellessa tai tietokoneella istuessa harrastettiin Elman kyljellään makuuttamista sylissä. Tämä kyljelleen laitto onnistui kyllä ihan laatikossakin, käänsin vain nukkuvan neidon kyljelleen ja tuin molemmin puolin fleecepeitolla. Ja koskapa kovin rauhallinen ja mukautuva neito on, ei vänkäillyt edes vastaan vaan tyytyi korkeintaan vähän silmiä raottamaan ;). Jo reilun vuorokauden kuluttua neito alkoi terhakammin nousta neljälle jalalle ja parin vuorokauden kuluttua rintakehän muoto oli palautunut normaalin pyöreäksi. Kovin lyhyessä ajassa ne muutokset vaan tapahtuu! Venloa imettää edelleen, mutta nyt huomattavasti vähemmän. Enää ei tarvitse kauheasti pennun kanssa oloa edes rajoittaa, kiinteä ruoka on pitänyt huolen siitä ettei maitobaarin antimet ole enää se ykkösjuttu.
SUURI KIITOS sekä Marja-Leena että ell Eeva Rautala avusta!
 
Seuraavat 5 kuvaa kuvattu 29.11.
 
 
 
 
 
Seuraavat 3 kuvaa kuvattu 26.11.2009
 
 
 
 
23.11.2009
Elma on nyt kokonaiset kolme viikkoa vanha. Jälleen viikottaisessa punnituksessa painoa oli kertynyt oikein mukavasti 784 g (21.11.). Elma on tosi tyytyväinen ja rauhallinen pentu, oikeastaan suorastaan laiskan pulskea ;). Kiinteän ruoan opettelua ei edes harkita aloitettavaksi ennen 4 viikon ikää, niin hyvin tulee Venlalta maitoa, että neito ei tosiaan vielä tarvitse muuta. Ensimmäiset madotuksetkin tuli tehtyä. Äippä Venla on edelleen mitä huolehtivin äiti ja todella kiltti! Muutamia vieraita on jo käväissyt pikkuperhettä katsomassa ja todella maltillisesti Venla suhtautuu vierailijoihin :)). Elman isomummo Santrakin haluaisi jo osallistua hoitamiseen ja isukki Kauko käydä tekemässä lähempää tuttavuutta mönkijäiseen, mutta siihen ei äippä ihan vielä taivu.
Tässä taas kuvia meidän pikku "hylkeestä" ;).
 
 
 
 
 
 
15.11.2009
Elma kasvaa ihan kohisten! Silmät aukesivat kuluneen viikon puolivälin tietämillä ja kahden viikon iän punnitus sai vaakaan lukemiksi mojovat 606 g (14.11.). Kuten kuvistakin näkee, neidillä on tosiaankin ruokahalu kohdillaan ja kun vielä yksin saa kaikki maitobaarin antimet nauttia, niin kyllähän siinä masukin pyöristyy ;).
Venla on lähtenyt lenkeille innokkaana mukaan ja muutoinkin kaipaa jo muutakin seuraa. Siksipä äippä ja tyttärensä siirtyivät yläkerran rauhasta alakertaan enemmän hulinan keskelle. Siirtymisen Venla otti tosi rauhallisesti, edes muiden koirien uteliaista laatikon reunalla roikkumisista ei ole välittänyt mitään.
Tässä hieman 2 viikkois kuvasatoa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9.11.2009
Elma on jo reilun viikon vanha ja todella potra tyttö! Painoa on viikossa kertynyt kiitettävät 354 g (7.11.). Vaikean alun jälkeen voimme todellakin huokaista jo helpotuksesta :). Venla toipui leikkauksesta kaikin puolin nopeasti ja on huolehtiva, tunnollinen ja tasapainoisen rauhallinen emä. Elman rekisterinimikin tuli päätettyä, saanemme siis esitellä uuden vahvistuksemme:
Aurra Sing Erase N' Rewind
 
 
 
 
 
 
 
 
31.10.2009
Venla ultrattiin kahteen otteeseen n. viikon välein ja molemmat ultrat kertoivat että vain yksi pentu oli jälleen tulossa. Venla tulikin meille jo melko varhaisessa vaiheessa tiineyttä ja laumaan sopeutuminen sujui oikein mukavasti. Ja miksi ei olisi sujunut, Venla kun on iloinen ja sopeutuvainen koira. Kaikin puolin helppo neito. Tiineys sujui mutkitta, ruoka ja liikunta maistui kaiken aikaa vallan mainiosti.
Avautumisen Venla aloitti iltasella perjantaina 30 pv. Neito petaili raivokkaasti, retuutti peittoja ja pärisi samalla itsekseen :D. N. puolisen tuntia vesien menosta alkoi ahkera ponnistelu. Vielä tunninkaan kuluttua pentu ei kuitenkaan ollut maailmassa, joten kokeilin tilanteen. Natiainen oli jo kanavassa, mutta ei tuntunut liikkuvan mihinkään. Ei muuta kun tuleva äityli autoon ja nokka kohti päivystävää eläinlääkäriä Virojoelle. Ell tutki neidon, totesi saman kuin minäkin: pentu on kanavassa, mutta siitä ei otetta saatu. Työntöpoltot oli koko ajan oikein hyvät. Välillä käytiin ulkona juoksentelemassa ja taas sisälle, mutta edelleenkään ei mitään edistystä. Leikkaus oli siis ainoa vaihtoehto. Leikkaus sujui ongelmitta, tytön tylleröinen oli kovin veltto nukutusaineen ja varmasti myös pitkän kanavassa olon vuoksi, mutta elpyi rivakan hieronnan, "keinuttelun" ja lämmittelyn jälkeen jänteväksi.
Kotiin päästyämme punnasin pennun, painoa mukavat 177 g. Venla alkoi hyvin pienen hämmentävän hetken jälkeen hoitamaan "tekonimeä" Elma kantavaa tytön tylleröään oikein mallikelpoisesti :). Olimme todella huojentuneita että kaikki kääntyi lopulta parhain päin.
SUURI KIITOS nopeasta, ammattimaisesta ja erinomaisesta palvelusta ell Leila Niinipuulle sekä tietysti rakkaalle miehelleni jonka apu leikkauksessa oli ihan korvaamaton.
 
 
 
 

INDEX    NEWS    ABOUT US    PUPPIES    LITTERS    OUR DOGS    GALLERY    IN MEMORIAM    LINKS    GUESTBOOK  

design © Petra Parviainen-Tohmo 2008  © MARIKA LEHTONEN/AURRA SING