INDEX    UUTISIA    MEISTÄ    PENTUJA    PENTUEET    KOIRAMME    GALLERIA    MUISTOISSAMME    LINKIT    VIERASKIRJA

 


 

K E N N E L   A U R R A   S I N G
Marika & Vili Lehtonen
Mansikka-aho 4
49570 KANNUSJÄRVI
FINLAND
GSM +358 (0)50 573 3046
marika.lehtonen (at) aurrasing.eu
kennel.aurrasing (at) gmail.com

 
 
 
G-PENTUEEN PÄIVÄKIRJA
 
 
21.3.2008
Pennut ovat nyt muuttaneet omiin uusiin koteihinsa. Kyllä tuntuu talo hiljaiselta kahden peräkkäisen pentueen rupeaman jälkeen.
Onnea ja menestystä tulevaan Salla & Eino, Jaana, perhe & Tarmo sekä Laura ja Aino!
 
Aino, Tarmo ja Eino.
Eino ja Salla
Tarmo ja perhe
Aino ja Laura
 
 
17.3.2008
Nappulat ovat täyttäneet viikonloppuna kokonaiset 6 viikkoa ja tänään käytiin eläinlääkärissä tekemässä pentuetarkastus ja laittamassa mikrosirut. Hienosti handlattiin tämäkin ja varsinkin Tarmo suorastaan rakasti eläinlääkäriä :). Koko trio on varsinaisia termiittejä; enemmän ja vähemmän (yleensä enemmän...)pahan teossa kaiken aikaa. Minulla on tunne että olen kuullut tämän saman pariinkin kertaan Kaukon eräästä toisesta pentueesta ;).
Painot oli viikonloppuna punnittuna seuraavat: poika1 1855 g, poika2 1578 g ja tyttö 1587 g.
Tyttö onkin ollut ainokaisena selviö koko ajan, mutta nyt on myös pojista päätetty kumpi on kumpi.
 
Aurra Sing Game Over "Eino" (poika 1)
 
 
 
Aurra Sing Golden Edition "Tarmo"
 
 
 
Aurra Sing Go For Infinity "Aino"
 
 
 
 
10.3.2008
Pennut ovat nyt alkaneet syömään kiinteää ruokaa paremmin ja paremmin. Osansa lienee silläkin, että mammaa on pidetty tarkoituksella poissa nappuloiden luota jotka mielellään vain mamman maitoantimia hyödyntäisivät. Ruoka siis maistuu, listalla on ollut monen moista herkkua: nappulaa, jauhelihaa, mahapullia, NEU:ta jne. höystettynä lisukkeilla, kuten raejuusto ja kauravelli. Luiden syöntikin on alkanut kiinnostaa Tällöin varsinkin ahne mamma on täytynyt pitää poissa, muuten nämä herkut katoaa ihan taatusti parempiin suihin ;). Pennut hyödyntävät nyt koko alakertaa ja pikku hännät senkun vipattaa tutkimusmatkalaisilla. Jännä muuten huomata, että varsinkin tyttö on perinyt isältään yhden varsin selkeän ominaisuuden: aina ja kaiken aikaa vispaavan hännän. Kaukohan on koira jolla häntä käy kaiken aikaa ja niin näkyy käyvän tyttärelläkin ;). Saapa nähdä perivätkö pojatkin tämän iloisen hännän.
Painot lapsosilla oli 8.3. punnittuna seuraavanlaiset: poika1 1526 g, poika2 1283 g ja tyttö 1244 g.
 
"Näin me istutaan kauniisti... ainakin melkein kaikki meistä..."
Pojat yhdessä.
Tyttö harjoittelee rottakoiraksi.
 
 
poika 1
 
 
 
poika 2
 
 
 
tyttö
 
 
 
 
3.3.2008
Kaikennäköistä kiirettä sen verran, että päiväkirjan päivityksetkin on hieman viivästyneet. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Pennut liikkuu enemmän ja enemmän. Ja ovat lihavia ;). Lupaavasti alkanut kiinteän ruoan syönti on sitten hiipunut, emän maitobaari kiinnotaa huomattavasti enemmän. Tämä on sinällään tuttu ilmiö, Santran W-pentueen kanssa oli samaa ilmassa. Mutta eiköhän tuokin ajallaan korjaannu. Nyt on ensimmäiset poseerauskuvatkin otettu, mutta täytyypähän sanoa, että aika tuskaa oli kuvaaminen kun katrasta ei suuremmin houkuttimet (=ruoka)kiinnostaneet. Auttaisikohan asiaa jos heiluttelisi emää tisuineen kakrujen nenän edessä ;D... Tässä nyt kuitenkin se mitä saatiin taltioitua kameralla, eli G-lapsoset 4 viikkoa vanhoina.
Painot 1.3.: poika1 1285 g, poika2 1087 g ja tyttö 1007 g.
 
poika 1
 
 
 
 
poika 2
 
 
 
tyttö
 
 
 
 
25.2.2008
Pennut ovat jo viikon verran liikkuneet melkoisen aktiivisesti omilla jaloillaan. Viikonloppuna aloitettiin myös totuttelu kiinteään ruokaan, ensimmäiset ateriat jauhelihaa maistui koko katraalle erittäin hyvin. Ahneita pikku palleroita joka iikka ;). Pentuja kävi viikonloppuna katsomassa tulevista omistajista Laura ja Salla perheineen. Kiitos kaikille vierailusta ja tulkaahan pian taas uudelleen.
Painot oli viime lauantaina kolmen viikon iässä seuraavanlaiset: tyttö 711 g, poika1 952 g ja poika2 820 g.
 
 
Ikää 3 viikkoa
 
poika 1
poika 1
poika 2
poika 2
tyttö
tyttö
 
 
16.2.2008
Nappulaiset senkun kasvavat. Ja lihovat ;)! Santralla mitä ilmeisimmin on jälleen kerran mitä parhaimmat maitobaarin antimet, kakarat ovat varsinaisia lylleröitä. Toissa päivänä aukaisi pienempi, poika2, silmänsä. Poika1 ja tyttö seurasivat esimerkkiä vuorokausi myöhemmin, eli eilen niilläkin oli pikku tihrusilmät näkyvillä. Painoa katralla tänään punnittuna seuraavasti: tyttö 534 g, poika1 679 g ja poika2 618 g.
 
 
 
Ikää 2 viikkoa
 
poika 1
poika 1
poika 2
poika 2
tyttö
tyttö
 
 
11.2.2008
Pennut kasvavat tasaiseen tahtiin ja ruoka tuntuu maittavan. Santra on säntillinen ja erinomainen emä, aivan kuten aina aiemminkin. Painot koko katras yli kaksinkertaisti ensimmäisen viikon aikana, eli painot toissapäivänä seuraavanlaiset: tyttö 338 g, poika1 448 g ja poika2 385 g.
Joka lapsukaiselle on myös päätetty nimet. Ylpeänä esittelemme
 
Aurra Sing Game Over
Aurra Sing Golden Edition
Aurra Sing Go For Infinity
 
 
poika 1
poika 2
tyttö
 
 
4.2.2008
Varhain lauantai aamuna 2.2., minun syntymäpäivänäni, Santra aloitti synnytyksensä. Ensimmäiseltä pentu syntyi perätilassa, oli siis liikennesäännöt hieman hukassa ;). Santra ei kuitenkaan apuja tarvinnut ja tyttö pyörähti vaivattomasti maailmaan klo 5:15. Tämän jälkeen huilia pidettiin sitten melkein kaksi tuntia ja seuraava pentu, poika, syntyi klo 7:00. Kolmas ja viimeinen, poika tämäkin, syntyi 7:30. Syntymäpainot oli seuraavat: tyttö 150 g, poika 1 painoi 185 g ja poika 2:n paino oli 158 g. Näin ollen ensimmäiset Aurra Sing pojat ovat maailmassa, kyllähän siinä tippa nousi silmään kun vihdoin tuli niitä kauan kaivattuja poikiakin ;). Jakauma oli mitä mieluisin, Santra antoi minulle mitä mahtavimman syntymäpäivälahjan.
Santra on omaan tapanaansa mitä erinomaisin äiti. Maitoa piisaa vaikka muille jakaa ja sekä pennut että emä voivat mainiosti.
 
2.2.2008
3.2.2008
poika 1
poika 2
tyttö
 
 
1.2.2008
Viime maanantaina (28.1.)käytiin röntgenissä ja siellähän näkyi Santran mitä ilmeisimmin vakioksi muodostunut tripla ;). Merkkiäkään ei ole vielä näkynyt, että aikoisia pentuja alkaa synnyttelemään, mutta odottelen kyllä jotain tapahtuvaksi lähipäivinä. Siihen asti ei auta kuin odottaa ja jännittää. Tässä muutama kuva mamman massusta eilen kuvattuna.
 
 
 
 
25.1.2008
Ei enää kovin pitkälti pentujen syntymään. Maanantaiksi on L-pentujen tarkastuksen yhteyteen varattu mummo-mammalle rtg, saapa nähdä... Astutukset tuli sen verran pitkillä väleillä, että kyllähän tässä saa hieman jännityksessä elää josko syntyvät kuitenkin odotettua aiemmin. Masulla on kokoa jo ihan mukavasti kuten kuvastakin näkyy ;).
 
 
 
 
19.1.2008
Santra-mamma pyöristyy ja muuttuu kaiken aikaa vain ahneemmaksi. Jos mitenkään enää mahdollista ;). Päivät sujuvat normaaliin malliin ja lenkkeily maistuu paremmin kuin hyvin, ei niin väliksi vaikka räntää tai vettä sataakin kaiken aikaa. Tältä mamma nyt siis näyttää kun muutama vk on vielä odotusta jäljellä.
 
 
 
12.1.2008
Eipä sen kummempia uutisia tällä saralla, mitä nyt Santran masu senkun kasvaa kasvamistaan ;). Uutena harrastuksena on toimia "Vara-Wiimana", eli vahdata kuinka vaikkapa Kauko ja Raisa käyttäytyvät pentujen kanssa ja "tarvittaessa" asettua suojaamaan pentua (vaikkakaan todellista tarvetta ei edes ole). No, onhan se ikäänkuin mummon velvollisuus autella äippää jolla onkin kyllä aivan täysi työ neljän virkeän ja menevän tyllerön kaitsemisessa :D.
 
 
 
4.1.2008
Taas annoin ultran ensin kertoa minulle onko pentuja tulossa vai ei ennenkuin päätin avata pentupäiväkirjan tulevalle G-pentueelle. Niinhän se sitten oli, että 3.1. vein Santran ultraan jossa varmuudella löytyi 4 masuasukasta. Ell:n sanojen mukaan kaksi suurempaa, yksi hieman pienempi ja yksi selvästi kovin pieni. Voi siis olla, että loppusaldoksi todennäköisimmin jää 2-3 pentua. Sikäli että näimme kaikki ;).
No niin tai näin, Santra menetti alalinjansa jo joitakin päiviä ennen ultraa ja uskalsin näin olla aika toiveikas. Pidin tiedon kuitenkin visusti itselläni. Niin ja olihan sitä aamupahoinvointiakin ollut n. viikkoa aiemmin.
Santra on ahne possu, mitä se kyllä muutenkin aina on, edes pahoinvointi jakso ei vaikuttanut ruokahaluun. Kovin sitä kiinnostaa myös tyttärensä tällä hetkellä 3 viikkoiset pennut, mutta kunnioittaa äksyä emää ja luikkii korvat luimussa muualle jos käsky niin pentuaitauksesta käy ;). Nyt keskitytään sitten vaan jo olemassa olevan kunnon säilyttämiseen lenkkeilemällä entiseen tapaan ja tietysti masun kasvatteluun. Ja tietysti kasvavan kellukan iltaraaputteluun kuten "Kersantti Karoliina" itse toivoo aina iltaisin tapahtuvan ;))).

 
 

INDEX    NEWS    ABOUT US    PUPPIES    LITTERS    OUR DOGS    GALLERY    IN MEMORIAM    LINKS    GUESTBOOK  

design © Petra Parviainen-Tohmo 2008  © MARIKA LEHTONEN/AURRA SING