INDEX    UUTISIA    MEISTÄ    PENTUJA    PENTUEET    KOIRAMME    GALLERIA    MUISTOISSAMME    LINKIT    VIERASKIRJA

 


 

K E N N E L   A U R R A   S I N G
Marika & Vili Lehtonen
Mansikka-aho 4
49570 KANNUSJÄRVI
FINLAND
GSM +358 (0)50 573 3046
marika.lehtonen (at) aurrasing.eu
kennel.aurrasing (at) gmail.com

 
 
 
LOVE-PENTUEEN PÄIVÄKIRJA
 
 
10.2.2008
Torstaina 7.2. lähti sijoitustyttö Venla uuteen kotiin Lohjalle. Venla pääsi Hannan ja Teron hellään huomaan ja onpahan kaverina lyhytkarvainen mäykkypoika Tomppakin, joten seuraa ja actionia neidolla taatusti piisaa :).
Sunnuntaina 10.2. vein Flikkan Kouvolaan josta neidon matka kohti uutta kotimaata Viroa alkoi. Flikka muutti Maarjan ja Tõniksen päiviä sulostuttamaan Tallinnaan Nõmmen kaupungin osaan.
Kovin on talo hiljainen ilman "hunni nelosia". Hannalle ja Terolle sekä Maarjalle ja Tõnikselle onnea tulevaan näiden vauhtipakkausten kanssa :).
 
 
 
4.2.2008
Lauantaina 2.2. lähti kaksi Wiiman ja Kawan tyttäristä omiin koteihinsa. Pimu (AS Love Story)muutti Makkosen perheen luo Kerimäelle ja Nella (AS Love Stoned)Nurmisen perheen luo Ylöjärvelle. Molemmissa kodeissa ensimmäinen ilta, yö ja seuraava päivä oli sujunut mutkitta ja molemmat tytöt saivat kovasti kehuja reippaudestaan ja avoimuudestaan. Kiitos Nina ja Riikka + perheet ihanien kotien tarjoamisesta tytöille! Paljon onnea tulevaan neitosten kanssa.
 
Pimu perheineen.
Nella perheineen.
 
 
1.2.2008
Pennut ovat kuluneen viikon aikana käyneet päivittäin tutustumassa ulkoilmaan. Hieman jännittäväähän se on ollut, mutta utelias sakki tutkii paikkoja innolla kylmyydestä huolimatta. Pakkasta ei juuri ole ollut, mutta kylmä tuuli haittaa. Ensimmäiset tytöt lähtee huomenna lauantaina, saa nähdä millainen poru meillä tästä syntyy ;). Pentujen painot tänään 7 vk vanhoina 1200 g, 1432 g, 1750 g ja 1737 g.
 
Vasemmalta: Love Supreme, Love Story, Love In Black ja Love Stoned.
 
Aurra Sing Love Story (Tyttö 1)
 
 
Aurra Sing Love Stoned (Tyttö 2)
 
 
Aurra Sing Love In Black (Tyttö 3)
 
 
Aurra Sing Love Supreme (Tyttö 4)
 
 
 
25.1.2008
Pennut kasvavat tasaiseen tahtiin ja liikkuvat enemmän ja enemmän ja aina vain paremmin. Plussapalleroista on tullut Hunni Neloset ;). Koko nelikko on erittäin avoimia ja sosiaalisia pentuja, enempää tyytyväinen en voisi katraan luonteisiin olla! Eikä ulkonäössäkään mitään moitittavaa ole ;). Kovin ovat ryhdikkäitä kaikki neidot. Tyttö 4:n kuvaaminen on jokseenkin vaikea tehtävä, neidon ahneuden vuoksi etujalat ei tahdo pysyä pöydässä vaan hakeutuvat mieluusti houkuttimeen ;). Nyt on myös päätetty kuka kukin on. Painot pennuilla tämän päivän punnituksessa 1026 g, 1471 g, 1547 g ja 1495 g.
Kuvat otettu 22.1.
 
Aurra Sing Love Story (Tyttö 1)
 
 
Aurra Sing Love Stoned (Tyttö 2)
 
 
Aurra Sing Love In Black (Tyttö 3)
 
 
Aurra Sing Love Supreme (Tyttö 4)
 
 
 
19.1.2008
Ihmisiä on kyläillyt pentuja katsomassa lähes päivittäin, sekä pennun katsojia että ystäviä ja tuttavia. Nappulat rakastavatkin könytä ihmisten sylissä, ravistella puntteja, pureksia sormia, kaikkea sitä mistä pennut ylipäänsä aina pitävät ;). Viime viikonlopun ja maanantain aikana kävivät tytyjä katsomassa Riikka miehensä kanssa, Maarja ja Tõnis, sekä Hanna poikaystävänsä kanssa. Nina ja lapset olivatkin vierailleet jo hieman aiemmin. Kiitos vierailusta, oli todella mukava nähdä teitä kaikkia :)!
Santra käy mieluusti tutkailemassa ja hoitelemassa pentuja ja pennut kaivelevatkin mummonsa mahanalustaa tisuja etsien. Tämä ei välttämättä ole ihan sitä mitä Santra haluaa, joten murahtaen se vaihtaakin maisemaa kun mahan alla alkaa kuhina käymään. Kauko keilailisi pentuja mieluusti etutassuillaan, mutta koskapa nämä pikku hunnit vain sinnikkäästi tulevat pureskelemaan jalkoja, luikkii Kauko nopeasti muualle jos tila käy liian ahtaaksi. Raisa taas puolestaan on jälleen suvereeni leikkitäti ja mitään parempaa tapaa viettää aikaa se ei tiedä kuin pentujen kanssa peuhaaminen ja niiden hoivaaminen.
Pentujen painot oli perjantain punnituksella 910 g, 1238 g, 1298 g ja 1229 g.
 
 
 
tyttö 1
 
tyttö 2
 
tyttö 3
 
tyttö 4
 
 
12.1.2008
Pennut senkun kasvavat, eikä kyllä mikään ihme tuolla ruokahalulla! Jos sainkin äiti Wiiman ja sisarustensa kanssa harmaita hiuksia kun ei vielä 5 viikon iässäkään Santran runsaiden maitobaari antimien vuoksi kiinteä ruoka kelvannut, on todellakin tässä asiassa tyttärestä polvi parantunut. Kaikki neljä neitokaista ovat ylettömän ahneita (kuten kunnon kääpiöpinserin kuuluukin ;) ), nappulat höysteineen uppoaa ihan siinä missä lihakin. Reviiri laajenee laajenemistaan ja lauman omilla koirillakin alkaa olla omat roolit pentujen elämässä: Santra-mummo hoitelee vara äipän tointa, Raisa on tuttuun tapaansa leikkitäti ja Kauko ei vielä oikein tiedä mitä niille tulisi tehdä. Kovasti nuorta herraa kiinostaisi leikkiä, vaan kun kaksi tiukkaa tätiä (Wiima ja Santra)seuraa vierestä, on parempi tyytyä maltilliseen hännän heilutukseen ja pentujen korvien putsaamiseen ;). Erkki sensijaan on sen verran villi veitikka (vauhtia ja voimaa vaan ei älliä), että tämä iso vaalee on toistaiseksi saanut tyytyä ihailemaan pentuja aitauksen takaa.
Saimme tylleröistä myös otettua ensimmäiset poseerauskuvat. Helppoa ei ollut, eikä poseeraus vielä luonnistu tosta vaan, mutta parempi kun ei mitään ;). Poseerauskuvat on siis otettu 11.1. ja muut kuvat 5.1.
Painot tyttösillä eilen 759 g, 1026 g, 1063 g ja 1028 g.
 
5.1.2008
 
 
 
tyttö 1
tyttö 2
tyttö 3
tyttö 3
tyttö 4
 
 
4.1.2008
Pennut ovat taas kasvaneet oikein hienosti, mutta suurin muutos kuitenkin tapahtunut liikkumisessa. Suurin pennuista, pikku-Santraksi kutsuttu (tyttö 3), aloitti jaloilleen yrittämisen heti kun silmät aukesi eli jo hieman ennen 2 vk:n ikää! Toisaalta eipä tuo suuresti ihmetyttänyt, sen verran kovasti kun protestoi jo heti synnyttyään liman irrotuksessa ;). Viime sunnuntaina sitten kolmen kopla, eli suurimmat (tytöt 2, 3 ja 4)harjoittelivat kävelyä ihan tosissaan. Pienin tyllerö (tyttö 1)tyytyi lähinnä harjoittelemaan istumista ja kellahtaessaan nurin esitti painavan vastalauseen haukahtamalla kiukkuisesti ja uudelleen yrittämällä. Sinnikkyyden puutteesta ei siis ainakaan voi moittia ;). Jo maanantaina aloitti myös pikkupirpana kävelynsä. Nyt jaloilla liikkuminen sujuu kaikilta jo melkoisen hyvin ja leikkimistä harrastetaan kovasti aina kun hereillä ollaan. Ihmisten ilmaantuminen pentulaatikon reunalle saa myös pennut hännät viipottaen parveilemaan kohti.
Jauhelihan saloihin ollaan alettu tutustua ja hyvin tuntuu maistuvan kaikille. Etenkin pienin tyllerö osoittaa suorastaan suurta ahneutta tätä makunautintoa kohtaan, selvästi äitinsä ja isoäitinsä tyttö ;).
Painot eilen 580 g, 765 g, 782 g ja 740 g.
 
tyttö 1
tyttö 1
tyttö 2
tyttö 2
tyttö 3
tyttö 3
tyttö 4
tyttö 4
 
 
29.12.2007
Pennut kasvaa kohinalla; maitobaarin antimet maistuu ja joka tylleröllä on joitakin päiviä ollut myös silmät auki. Mamma Wiima voi paksusti ja nauttii pentujen hoivaamisesta. Santra ja Raisa ovat pienellä varauksella tervetulleita pentuaitauksen taakse ihmettelemään, mutta Kauko ja Erkki sensijaan saa napakat lähdöt pienokaisiaan puolustavalta äipältä.
Painot oli pennuilla eilen 419 g, 508 g, 551 g ja 511 g.
Neidonaluilla on myös nyt viralliset nimet päätettynä, myöhemmin selviää sitten kuka kukin on.
 
Ylpeänä esittelemme:
Aurra Sing Love In Black
Aurra Sing Love Stoned
Aurra Sing Love Story
Aurra Sing Love Supreme
 
Maitobaarilla.
 
tyttö 1
tyttö 1
tyttö 2
tyttö 2
tyttö 3
tyttö 3
tyttö 4
tyttö 4
 
 
20.12.2007
Lapsoset kasvavat hurjaa vauhtia, tyytyväisiä pikkupalleroita ovat joka iikka. Wiima malttaa jo irrottautua laatikosta muun perheen seuraan pieniksi toveiksi, mutta jos inahduskin kuuluu, säntää heti tarkistamaan onko tytöillä kaikki hyvin. Painot tytöillä tänään siis 288 g, 328 g, 362 g ja 318 g.
 
 
 
 
16.12.2007
Pennut syntyivät perjantaina 14.12.! Wiima aloitti petaamisen klo 20.20 ja ensimmäinen lapsukainen syntyi minun hieman auttaessa klo. 20.40. Seuraavat kolme tulivat tasaiseen tahtiin kuin plussapallerot ilman minkäänlaista apua ja viimeinen pentu oli maailmassa 21.20. Melko ripeään tahtiin siis Wiima neito synnytteli, aivan kuten äitinsäkin on tehnyt. Loppusaldona meillä on siis 4 b&t tyttöä, joiden painot oli 155 g, 165 g, 176 g ja 183 g.
Tähän päivään pennut ovat jo lisänneet painoa oikein mukavasti, ovat virkeitä ja pontevia tyttöjä. Wiima on aivan mahtava äiti, huolehtii pennuista taitavasti mutta ei hössötä liikoja. Pentujen punnitus ja käsittely onnistuu ilman ongelmia. Toki Wiima seuraa tarkkana kuin porkkana vierestä mitä pennuille tapahtuu, mutta ei hätäile tai ole muuten levoton.
 
tyttö 1
tyttö 2
tyttö 3
tyttö 4
 
 
11.12.2007
Wiimuska mamma tulikin eilen sitten äippälomaa viettämään tänne meille, kiitos vaan Riitalle ja Petralle neidon tuomisesta puolimatkaan :). Helposti taas Wimpulainen sukkuloi lauman sisälle kuin kotiinsa sillä erotuksella että entinen "älä viitsi pomottaa" -asenne oli muuttunut "mua ei pomoteta" -asenteeksi ;D. Tästäkös meidän omat tytöt Raisa ja Santra olivat suorastaan sen verran ällistyneitä, että uskoivat kertaheitolla.
Tänään sitten käytiin ell:llä tarkastamassa rtg:llä pentujen määrä, lopullinen saldo on siis 4. Nyt jännitetään sitten enää niitä sukupuolia... ;). Rtg kuvassa päät on merkattu nuolilla.
 
 
 
 
 
 
 
1.12.2007
Uusia kuvatuksia tulevasta äityliinistä, kiitos jälleen Petra! Masu kasvaa kohisten neitosella. Mietittiinkin että tarvitseeko äityli viimeisellä viikolla mini skeittilaudan ettei maha raavi maata ;). Vuorokausia ensimmäisestä astutuksesta 47 ja viimeisestä 44 vrk.
 
 
 
 
 
23.11.2007
Petralta tuli Imatralla taas uusia kuvia tulevasta mammasta, kiitos Petra! Kovasti äippä pyöristyy ja jännitys lisääntyy... Vuorokausia ensimmäisestä astutuksesta 37 vrk ja viimeisestä 34 vrk.
 
 
 
 
19.11.2007
No niin, neitonen on nyt sitten ultrattu. Kiitos vaan kovasti Riitalle :)). Varmuudella eläinlääkäri löysi kolme pentua, epävarmana vielä neljäs. Imatralla on kuulemma veikkaukset käynnissä määrästä. Oma veikkaus on jo kehiin laitettu, saapa nähdä mitä tuleman pitää ja kenen veikkaus osuu oikeimpaan ;).
 
 
14.11.2007
Pitkään tuli pideltyä "kynttilää vakan alla" tämän pentupäiväkirjan aloittamisen kanssa, varmaankin siitä syystä ettei tule rynnättyä asioitten edelle ;). Noh, kasvattini Wiima-Wimpulainen astuteltiin 16.-19.10. ihastuttavan itsevarmalla ja tasapainoisella Kawalla (virallisesti A'Dreams Black Lover). Eikä tuo kaunis ulkonäkökään tätä urosta pahenna ;). Astutukset sujui mallikkaasti, päivät oli ihan nappiin. Tänään sain Petralta ensimmäiset kuvatukset neidon jo hieman pyöristyvästä masusta, vuorokausia kuvissa on ensimmäisestä astutuksesta 29 vrk, viimeisestä 26 vrk. Perjantaina sitten vielä ultralla tiiraillaan suuntaa antavaa lukumäärää, mutta tiineydestä ei enää epäselvyyttä kyllä ole ;).
SUURI KIITOS Suville joka hoivaili prinsessaamme ja hoiteli astutuksia välissä ja näin säästi minulta huomattavan määrän kilometrejä ja aikaa!
 
 
 
 
 

INDEX    NEWS    ABOUT US    PUPPIES    LITTERS    OUR DOGS    GALLERY    IN MEMORIAM    LINKS    GUESTBOOK  

design © Petra Parviainen-Tohmo 2008  © MARIKA LEHTONEN/AURRA SING