INDEX    UUTISIA    MEISTÄ    PENTUJA    PENTUEET    KOIRAMME    GALLERIA    MUISTOISSAMME    LINKIT    VIERASKIRJA

 


 

K E N N E L   A U R R A   S I N G
Marika & Vili Lehtonen
Mansikka-aho 4
49570 KANNUSJÄRVI
FINLAND
GSM +358 (0)50 573 3046
marika.lehtonen (at) aurrasing.eu
kennel.aurrasing (at) gmail.com

 
 
 
R-PENTUEEN PÄIVÄKIRJA
 
 
4.5.2011
Ensimmäisten pentujen, Tempon ja Ricon, lähdöstä on kulunut jo viikko, joten eiköhän ole aika jo sulkea tämä päiväkirja ;). Tytöt Kippo ja Lilli lähtivät viime perjantaina, Pöysti joka edelleen on kotia vailla, jäi vielä piinaamaan aikuisia koiria :).
Kivasti kuuluu menneen kaikilla, onnea jatkossakin!
 
18.4.2011
Niin se aika vaan kulkee! Menneenä viikonloppuna kävi pentusia katsastelemassa yksi jos toinenkin ja Helmi äippä lähti kotiinsa, ansaitusti pentujensa hampaista ;))). Minun työmääräni tietysti lisääntyi kun ei ole äitikoiraa hoitamassa jätöksiä pois, mutta tätä normaalia kasvattajan arkeahan tämä on. Helmi ei enää halunnut imetellä lapsiaan vaan aktiivisesti ajoi tisseiltä pois ja siksikin katsottiin, että äipän on jo hyvä lähteä kotiin kun ei kauheasti tuon piraijalauman hampaissa olo napannut mammaa. Helmi on kuuleman mukaan varsin mutkattomasti palannut laumaansa kuria pitämään :). Ella ja Kauko ovat hyvin ottaneet roolinsa pentujen kasvatuksessa; molemmat hoitelevat ammattimaisesti sekä leikittämis että kurinpidollista puolta :).
Ja ettei vaan kävisi elo yksitoikkoiseksi, muuttui yhden pojan nimi vielä kerran. Nyt siis viisikosta on enää
yksi poika vailla omaa rakastavaa ja aktiivista kotia!
Päivittäin on pennut päässeet ulkoilemaan ja viihtyvätkin pihalla tosi hyvin, kiitos hyvien säiden. Tässä kuvasaastetta menneeltä viikolta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13.4.2011
Piraija parveksi nimetty viisikko jatkaa kasvuaan. Vieraita on rampannut kylässä ja lisää on luvassa. Helmi ei halua enää pentujaan imetellä eikä voi moittia, siksi terävät naskalit katraalla on. Muuten mamma kyllä huolehtii lapsistaan ja niiden jätöksistä tehokkaasti. Painot tässä viiden viikon iässä oli (kuvajärjestyksessään)poika 1270 g, poika 1142 g, poika 1474 g, tyttö 1192 g ja tyttö 1003 g. Tässä tuoreimmat poseeraukset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7.4.2011
Muutama viikko vierähtänyt edellisistä päivityksistä. Pennut aloittivat kiinteän syömisen normaalia hivenen aikaisemmin, n. 2,5 vk iässä perjantaina 25.3. Seuraavana päivänä Helmi-mamma alkoi taas saada kalkkikrampin oireita, mutta nopeasti saatiin talttumaan. Sen jälkeen ei kramppeja enää ole tullut. Kiinteä ruoka on vähentänyt pentujen imemishaluja selkeästi ja mamma voi hienosti! Kyllä helpotti minun huoltani mammasta. Alkuun syöminen oli hirveää porsastelua, pennut olivat ruoan jälkeen yltä päältä sapuskassa, mutta nopeasti ne oppivat tuon syömisen jalon taidon :). Vieraita on ravannut tämän tästä ja natiaiset ovat aina yhtä iloisia hännän heiluttajia kaikille tasapuolisesti ja nauttivat huomiosta. Peruutuksen vuoksi nyt siis 2 poikaa vapaana!
Tässä kuvasaastetta menneiden viikkojen ajalta ja myös ensimmäiset viralliset poseeraus kuvat. Kaikki eivät olleet ihan yhtä hanakoita poseeraamiseen, mutta pikkuhiljaa tätäkin hiotaan ;).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24.3.2011
Pennut ovat nyt 2 viikkoa vanhoja ja kaikilla on silmät auki. Kovasti natiaiset kampeavat jaloilleen ja yrittävät ottaa ensimmäisiä vaappuvia askeleita. Pienempi tyttö on nostellut painonsa reiluun 400 grammaan, muut ovat jo pitkälle yli 500 gramman. Katras siirrettiin eilen alakertaan asumaan, näin Helmi mammakin saa helpommin muutakin kuin vain pentujen seuraa. Eilen meinasi kalkkikramppi iskeä, mutta piikki korjasi taas tilanteen. Näyttää siltä, että Helmin kalkkivarannot tarvitsee täydennystä pistoksen muodossa n. 3-4 päivän välein ettei kramppi pääse iskemään. Muuten neito on ollut erinomaisessa virkeässä kunnossa ja emän hommat hoituu loistavasti. Helmi on myös hyvin luottavainen, ihmiset saavat pentuja käydä räpeltelemässä ja Kaukokin on saanut toukkia ihastella aitauksen takaa ilman että mamma ajaa sen pois. Ella on toistaiseksi yläkerran asukki juoksujen takia, mutta pian pääsee sekin pentusia ihmettelemään. Tässä jokaisesta erilliset "poseeraukset", pojat ensin ja sitten tytöt. Edelleen yksi poika on vailla omaa rakastavaa kotia ja sijoitusnarttu kaipailee omaansa.
Pennuille on nyt päätetty myös nimet. Kuka kukin tulee olemaan, päätetään sitten myöhemmin. Saanemme esitellä:
Aurra Sing Rebel Yell
Aurra Sing Reloaded
Aurra Sing Roadrunner
Aurra Sing Replica
Aurra Sing Rush
 
 
 
 
 
 
 
17.3.2011
Pennut ovat jo reilun viikon vanhoja ja valtakunnassa kaikki hyvin :). Painot nousee vauhdilla, tytöt tuplasivat viikon ikään mennessä syntymäpainonsa kumpainenkin ja pojat lähestulkoon. Maitoa riittää ja Helmi on tunnollinen, mutta samalla ihanan rauhallinen mamma. Kynnetkin on nyt leikattu ensimmäistä kertaa, melko hikistä touhua tuon ikäisiltä vääntelehtijöiltä napsia kynsiä. Helmillä on ehtinyt olla muutamaan kertaan kalkkikrampin ensioireet, mutta nopealla huomiolla ja puuttumisella on vältytty varsinaisilta krampeilta. Lenkillekin Helmi halusi lähteä heti kun pennut viikon täyttivät, onneksi kelit ovat suosineet: lämmintä piisaa. Kovempien yöpakkasten ansiosta on sen verran kantohankea ehtinyt kehkeytyä, että koirat voivat luukuttaa pitkin metsiä, enää ei tarvitse tyytyä köpöttelemään polkua pitkin.
Tässä muutaman päivän takaisia otoksia viisikosta.
 
 
 
 
 
 
10.3.2011
Helmi astutettiin tammikuun alkupuolella. Ensimmäisellä kerralla ei Golan jäänyt kiinni, mutta yritystä kyllä oli oikein kiitettävästi. Muutama pv myöhemmin ajoin uudelleen Helmin kanssa sulhoa tapaamaan. Jälleen oli isukilla kova yritys, mutta ei edelleenkään kiinni jäämistä. Hetken pähkäiltyämme tilannetta, ehdotti Golanin omistaja Marja-Leena, että Helmi jäisi heille aina tulevaan viikonloppuun saakka jolloin Helmi pääsisi kyydissä Lahden ryhmikseen (johon neito oli myös ilmoitettu)ja siitä sitten kotiin. Näin tehtiinkin, ISO KIITOS siitä Marja-Leenalle. Golan astuikin Helmin useampaan kertaan, mutta kertaakaan ei kiinni onnistunut jäämään. Tähän syytä kyseltiinkin sitten myöhemmin muutamaltakin eläinlääkäriltä ja molemmilta tuli vastaus, että kyse on nartun rakenteesta. Ikäänkuin jonkinlaisesta väliseinämästä joka estää siittimen pääsyn niin pitkälle että paisuvaiset mahtuisivat turpoamaan sisällä. No, eipä siinä muu auttanut kuin jäädä odottelemaan mitä tuleman pitää.
Eipä ollut riemullani juuri rajoja kun Anna 8.2. ultrassa Helmin käytettyään ilmoitti, että vähintään 4 pentua olisi luvassa (ultrakuva alla)! Helmi alkoikin pyöristyä mukavaan malliin ja helmikuun loppupuolella kävin tulevan mamman hakemaan äippälomalle. Ja kyllä sitä mahaa sitten olikin!
Jottei kaikki menisi kuin oppikirjasta (minun surullisen kuuluisaa tuuriani jälleen...), Helmi alkoi 5.3. illan puolella saamaan krampin kaltaisia tärinöitä. Lukuisten ell soittojen jälkeen sunnuntaina päätin ottaa suunnan Helsinkiä kohti. Väliin soitin toiselle kasvattajalle joka kehotti minua menemään hetimiten päivystävälle, sillä hän epäili vahvasti kyseessä olevan kalkkikrampin! Olihan toki aiemmin konsultoimani ell maininnut että oireet olivat kovin saman kaltaiset, mutta koska pennut ei vielä olleet syntyneet eikä maitokaan noussut, niin eihän se olisi mahdollista. Niin vain kuitenkin oli. Heti kun koira sai eläinlääkärissä kalkkipistokset, alkoi lihasten nykiminen rauhoittumaan ja raajojen motoriikka palaamaan ja puolen tunnin kuluttua koira oli normaali itsensä. Tästä alkoi tehohoito kalkin suhteen. ISO KIITOS Riitta Turkkilalle joka tiesi minulle kertoa että narttu voi saada kalkkikrampin jo tiineysaikana ja ISO KIITOS edelleen Riitalle kaikista korvaamattomista neuvoista kalkkitasapainon saavuttamiseksi!
9.3. alkoi sitten näyttää siltä että synnytys alkaisi muutamaa päivää odottamaani aiemmin. Olin varautunut huolella siihenkin, että kalkkirampit saattaisivat iskeä uudelleen kesken synnytyksen. Vaan tällä kertaa oli huoleni turha: Helmi pyöräytti 5 tervettä pentua melkoisen vaivattomasti. Täytyypä sanoa, että hyvin eleetön synnyttäjä joka läähättelikin vain muutaman harvan kerran juuri ennen työntöpolttojen alkua. Pennut syntymäjärjestyksessään narttu 145 g, uros 189 g, uros 173 g, narttu 185 g ja uros 173 g. Hyvän kokoisia nappulaisia siis. Kaikki on tähän mennessä mennyt mallikkaasti ja Helmi on ERITTÄIN rauhallinen ja täsmällinen emä.
 
 
 
 
 
 
 
 

INDEX    NEWS    ABOUT US    PUPPIES    LITTERS    OUR DOGS    GALLERY    IN MEMORIAM    LINKS    GUESTBOOK  

design © Petra Parviainen-Tohmo 2008  © MARIKA LEHTONEN/AURRA SING