INDEX    UUTISIA    MEISTÄ    PENTUJA    PENTUEET    KOIRAMME    GALLERIA    MUISTOISSAMME    LINKIT    VIERASKIRJA

 


 

K E N N E L   A U R R A   S I N G
Marika & Vili Lehtonen
Mansikka-aho 4
49570 KANNUSJÄRVI
FINLAND
GSM +358 (0)50 573 3046
marika.lehtonen (at) aurrasing.eu
kennel.aurrasing (at) gmail.com

 
 
 
W-PENTUEEN PÄIVÄKIRJA
 
 
11.3.2006
Eilen, 10.3., lähti sitten Whisperkin uuteen kotiinsa. Vein tyttösen Helsinkiin lentokentälle josta Bianca tuli häntä hakemaan. Itkuhan siinä taas pääsi kun Bianca ja Whisper lähtöselvityksestä poistuivat omalle portilleen ja matka uutta kotimaata Hollantia kohti alkoi. Whisper siis lähti sulostuttamaan isänsä Wesleyn ja kahden muun kääpiöpinseripojan Bjornin ja Gabberin päiviä. Tänään sain kuulla että Whisper oli käyttäytynyt lentomatkat erittäin mallikkaasti ilman itkuja nukkuen rauhallisesti. Samaten uusiin perheenjäseniin tutustuminen oli sujunut ilman ongelmia ja tyttönen oli heti asettunut taloksi ja käyttäytynyt kuin olisi jo pitempäänkin asunut uudessa kodissaan.
Kovasti on ikävä sekä Wiwia että Whisperia. Onnea tyttösille ja omistajille elämässään! Kotiin jäi sentään ikävää lievittämään kolmas tyllerö Wiima. Jatkossa uusia kuvia löytyy W-pentueen omalta sivulta.
 
Thank you Bianca and John for giving Whisper such a good and loving home! Hope to meet you both, boys and Whisper soon again :).
 
Whisper ja Bianca.
 
 
4.3.2006
Eilen kävivät Susa ja Pertti hakemassa Wiwin kotiin. Kovin tuli suru puseroon kun yksi on nyt joukosta poissa, mutta helpottaa kun tietää että Wiwi pääsi huolehtivaan ja rakastavaan kotiin. Kiitos Susalle ja Pertille siitä! Wiwin kotimatka oli sujunut rauhallisesti nukkumisen merkeissä. Reippaasti oli myös kotiin Jyväskylään päästyä tutustuttu uusiin perheenjäseniin, kääpiöpinsereihin Veikkaan ja Veeraan ja kelpie Vendaan josta Wiwi oli löytänyt oivan leikkikumppanin. Myös ensimmäinen yö oli sujunut ilman mitään ongelmia.
 
Wiwi ja Susa.
 
 
24.2.2006
Pennut täyttivät tänään 6 viikkoa. Eilen käytiin eläinlääkärissä hakemassa jokaiselle sirut ja Whisper sai lisäksi nelosrokotteen ja ihka uutukaisen passin joiden turvin muuttaminen Hollantiin luonnistuu jouhevasti kahden viikon kuluttua. Kiinteä ruokakin maistuu jo mukisematta eikä Santraakaan nuo imetyshommat enää juuri kiinnosta. Leikittää ja hoitaa lapsukaisiaan kyllä muuten erittäin mallikkaasti edelleen. Lapsosten vakkari leikkitätinä toimii yhä enenevässä määrin Raisa ja kyllähän tuo on alentunut siihen tehtävään muutaman kerran Sylvikin ;).
 
 
 
 
 
20.2.2006
Pennut täyttivät perjantaina 17.2. kokonaiset 5 viikkoa. Vauhti senkun kiihtyy vaan. Santra mamma nukkuu yönsä tyytyväisenä minun peittoni alla ja muutenkin viettää vähemmän aikaa pentujensa kanssa. Tähän pakkoratkaisuun jouduttiin kun pennuilla alkoi mennä vatsat löysälle, söivät määräänsä enemmän kaiken aikaa. Kiinteä ruokakaan ei oikein ottanut maistuakseen kun mammalta niin paljon maitoa tuli kokoajan. Viikonloppuna meillä vieraili Susa ja Pertti (Didaktic's), kuvia otettiin ja nyt vihdoin on päätetty myös kuka pennuista kukin on.
 
Aurra Sing Whispering Wings "Whisper" (oik. merkki tyttö)
 
Aurra Sing Wicked Witch "Wiwi" (merkitön tyttö)
 
Aurra Sing Wild As Wind "Wiima" (vas. merkki tyttö)
 
 
10.2.2006
Pennut täyttivät 4 vk. Kuten uusista kuvista näkyy, tytöt ovat hyvin tarkasti "ruoka-aikaan kotona", melkoisia mini rotikoita siis ;). Santra mammalta tulee maitoa niin hyvin ettei kiinteä ruokakaan muutamaa suupalallista enempää vielä kiinnosta, mutta useita kertoja päivässä kuitenkin saavat pikkuneitoset kiinteää ruokaa nenän eteen tutkittavaksi (ja tallottavaksi...). Santra tietysti on kovin tyytyväinen kun sillä on lupa syödä se mikä pennuilta yli jää. Painot tänään seuraavat: merkitön tyttö 1320 g, oikea merkki tyttö 1200 g ja vasen merkki tyttö 1203 g.
 
merkitön tyttö
oikea merkki tyttö
vasen merkki tyttö
 
 
3.2.2006
Santra ja pennut siirtyivät muutama päivä sitten yläkerran rauhasta tutustumaan perheemme normaaliin äänimaailmaan. Pennut kävelevät jo melkoisen terhakkaasti ja kun pentulaatikon reunalle menee jutustelemaan, alkaa villi häntien vipatus ja huojuvin askelin tulee koko tripla tervehtimään. Tarpeetkin on opittu tekemään hienosti paperille, samaten on opittu haukkumaan :D. Painot tänään seuraavat: merkitön tyttö 909 g, oikea merkki tyttö 877 g ja vasen merkki tyttö 872 g.
 
Vasemmalta: vas. merkki, oik. merkki ja merkitön.
 
merkitön tyttö
oik. merkki tyttö
vas. merkki tyttö
 
 
27.1.2006
Pennut ovat nyt 2 viikkoa vanhoja. Kahdella pennuista aukesi silmät maanantaina 23.1. ja kolmannella tiistaina 24.1. Neidot olivat siis varsin varhaisessa vaiheessa liikkeellä tässä asiassa ;). Jaloille nousemisen harjoittelu on alkanut, kovin ponnekkaasti kokeillaan kuinka ne jalat toimii. Vielä ei tasapainoa ole, mutta harjoitus tekee aikanaan mestarin :). Painot tänään olivat seuraavat: merkitön tyttö 719 g, oikea merkki tyttö 685 g ja vasen merkki tyttö 665 g.
 
Vasemmalta: merkitön, oik. merkki ja vas. merkki.
merkitön tyttö
oik. merkki tyttö
vas. merkki tyttö
 
 
21.1.2006
Pennut ovat nyt viikon vanhoja. Ruoka maistuu ja painot ovatkin tuplaantuneet syntymäpainosta. Pennut ovatkin hyvin tyytyväisiä palleroita ja Santra mamma kaipaa jo muutakin seuraa aina välillä. Pennut ja äiti saavat vielä olla reilun viikon verran yläkerrassa omassa rauhassa.
 
Pennuilla on nyt myös nimet, saanemme esitellä:
 
Aurra Sing Whispering Wings
Aurra Sing Wicked Witch
Aurra Sing Wild As Wind
 
merkitön tyttö
oik. merkki tyttö
vas. merkki tyttö
 
 
16.1.2006
Pennut senkun syövät ja nukkuvat, ihan niinkuin tyytyväisten palleroisten kuuluukin :). Ja paino nousee kohisten. Santra on erinomainen, rauhallinen ja huolehtivainen äiti. Olen käsitellyt pentuja mahdollisimman vähän etten turhaan stressaisi huolehtivaa äitiä, mutta jokapäiväiset punnituksethan pitää tehdä ja kuvatkin tuli otettua. Santra luottaa minuun ja saan valvovan silmän alla tutkia ja käännellä pentuja mieleni mukaan.
 
merkitön tyttö
oik. merkki tyttö
vas. merkki tyttö
 
 
13.1.2006
Pennut ovat syntyneet: kolme ihastuttavaa tyttöstä näki päivänvalon vuoronperään klo 17-19 välisenä aikana. Mittailin Santralta lämmöt ensimmäisen kerran puolen päivän jälkeen jolloin ne näyttivät 37,2. Noin kolme tuntia myöhemmin lämpö oli pudonnut vielä hiukan, 36,9. Osasin siis varautua että pennut syntyisivät vuorokauden sisään, lähinnä oletin niiden tulevan seuraavana yönä. Lähdin siis luottavaisin mielin viemään poikaani tanssitreeneihin. Olimme poissa hieman yli 2 tuntia ja kun tulimme kotiin, oli yllätys melkoinen: kolme virkeää narttupentua möngersi tyytyväisenä emonsa hellässä huomassa pentulaatikossa! Tarkastin pennut ja totesin niiden olevan kaikin puolin kunnossa. Santra oli erinomaisesti katkaissut kaikilta napanuorat täsmälleen sopivan mittaisiksi ja huolella puhdistanut tyttöset. Melkoista haipakkaa emo on synnytyksessä pitänyt, ennen kotoa lähtöäni ei avautumisesta ollut merkkiäkään! Pentujen painot olivat 199 g, 209 g ja 209 g.
 
 
 
12.1.2006
Tänään kävimme röntgenissä ja pentujen lukumäärä varmistui: kolmea "lentävää Hollantilaista" odotetaan syntyväksi n. viikon sisään. Alunperin laskettu aika oli 19.1. eli viikon kuluttua, mutta koska astutuksia oli neljänä päivänä peräkkäin, on mahdollista että pennut syntyvät jo aiemmin. Yksi pennuista oli asettunut naama kuvaa kohti, poseeraaja siis alusta asti ;D. Pentujen päät merkattu nuolilla.
 
 
 
3.1.2006
7 viikoa ensimmäisestä astutuksesta täynnä. Santralla virtaa ja haluja lenkkeilyyn löytyy edelleen, joten kunnon ylläpitämistä jatketaan entiseen malliin. Iltaisin mamma hakeutuu viekkuun selälleen kellimään ja nautiskelee suunnattomasti kun mahaa raaputellaan. Pennut myllertävät ponnekkaasti, varsinkin iltaisin ja onkin mukavaa tunnustella pikkuisten liikehdintää masun läpi :).
 
 
 
27.12.2005
6 vk täynnä ensimmäisestä astutuksesta ja masu senkun kasvaa. On se vaan jännä juttu että alati häntäänsä ylhäällä kantava mamma ei halua poseerata häntä ylhäällä, liekö tietoinen vähemmän edustavasta alalinjastaan ;). Lenkkeillään entiseen malliin, tosin joulun pyhinä -10 pakkasilla äityli ei enää ollut lenkistä kovin innoissaan vaan käveli rinnalla koko matkan välillä syyttävästi minua mulkoillen... ;).
 
 
 
20.12.2005
Huomenna 5 vk täynnä ensimmäisestä astutuksesta ja tältä mamma nyt näyttää :).
 
 
 
16.12.2005
Tänään kävimme eläinlääkärillä ultrassa. Varmasti näkyi pentusia 4 kappaletta. Sen verran oli jo maha-asukeilla kokoa ja olivat limittäin asettuneet, joten enemmänkin on mahdollista :)). Ja kyllähän tuolla mammalla jo masu hieman pullottaakin. Pahoinvointia on Santralla jonkun verran esiintynyt, mutta ruokahaluihin se ei ole vaikuttanut pätkääkään! Päinvastoin: tuntuu siltä, että Santra on entistäkin ahneempi ja tekee vaikka millaisia akrobaattitemppuja että onnistuisi ruokaa jostain kähveltämään ;). Saakin olla tarkkana ettei mamma syö itseään aivan palloksi.
 
Viimevuotiseen malliin pakkaset ovat täällä maalla ajaneet hiiret sisätiloihin. Sen verran arkoja otuksia ovat, etteivät nyt ihan lattioilla vilistä, mutta tietyistä paikoista laittioiden alta ja seinien välistä kuuluu rapinaa. Santra mallikkaana rottakoirana kuuntelee ja vaanii kärsivällisesti lempipaikoillaan. Se saattaa seisoa pitkiäkin toveja esimerkiksi vanhan leivinuunin edessä tuijottamassa irrallista lattialankkua. Viime vuonna samasta paikasta neito yhden hiiren tappoikin, kun menin lankkua nostamaan ihmetellen että mikä siinä nyt niin kiinnostaa, ja yritti tietysti hiiren myös niellä. Valitettavasti (Santran mielestä)välipala jäi haaveeksi kun ilkeä mamma tuli ja otti lyttyyn purrun hiiren pois.
 
Santra vaanimassa hiiriä :).
 
 
21.11.2005
Tiistaina 15.11. lensimme Santran kanssa Hollantiin. Vaikka neito ei ollut koskaan ollut lentokoneessa, käyttäytyi hän mitä erilaisimpiin matkustusmuotoihin tottuneena erittäin rauhallisesti: ääntäkään ei matkan aikana päästänyt. Wesleyn omistaja Bianca Smits tuli hakemaan meidät lentokentältä, josta matkamme jatkui Amsterdamista reilun sadan kilometrin päässä sijaitsevaan Roosendaalin pikkukaupunkiin. Alkututustumisista selvittyämme päästimme Santran ja Wesleyn tekemään tuttavuutta takapihalle. Eipä aikaakaan kun Wesley oli tomerana poikana jo täydessä touhussa ;). Minä kiiruhdin sukkasillani ja ilman takkia pitämään Santraa paikallaan ja siihen syssyyn alkoi tietysti myös sataa vettä! Siinä sitten parisenkymmentä minuuttia pideltiin koiria vesisateessa, onneksi ei sentään mikään rankkasade ollut. Loput astutukset hoituivat mallikkaasti sisätiloissa. Perjantaina suuntasimme nokkamme takaisin kotia kohti, lentomatka sujui yhtä mallikkaasti kuin mentäessäkin. Suuret kiitokset Biancalle ja Johnille vieraanvaraisuudesta ja siitä että sain käyttää Wesley:a Santralle! Nyt vain odotellaan ja toivotaan, että alkaa "pulla kohoamaan" ;))).
 
© J. de Vugt
 
 

INDEX    NEWS    ABOUT US    PUPPIES    LITTERS    OUR DOGS    GALLERY    IN MEMORIAM    LINKS    GUESTBOOK  

design © Petra Parviainen-Tohmo 2008  © MARIKA LEHTONEN/AURRA SING